Influenza-sæson 2021/2022

Vi har pr. 8/11-2021 lukket for tidsbestilling af influenza vaccinationer til voksne, vi henviser til apoteker og vaccinationsklinikker. Vi har fortsat åbnet for tidsbestilling af influenza vaccinationer til børn fra 2-6 år.

Den gratis vaccination mod sæsoninfluenza tilbydes fra 1. oktober 2021 til 15. januar 2022.

Vi har desværre ingen drop-in tider i år . Ring og bestil en tid.

Der er en særlig vaccine til de +82 åring og en næsespray til børn 2-6 år, og dem har vi nu fået, så der kan bestilles tider.

Vi kan også tilbyde gratis vaccine mod lungebetændelse til +65 årige. Den er gældende i 6 år. Så hvis du har fået den sidste år, skal du først have den i 2026.

Hvis du har en tid i forvejen, kan du selvfølgelig få vaccinerne der, hvis vi har nok hjemme.

Vedr. influenzavacciner til børn, så har vi reserveret onsdag d. 3/11 kl. 8-15, torsdag d. 4/11 kl. 16-18 og onsdag d. 10/11 kl. 8-15 til at få vaccineret så mange børn som muligt. 

Børne influenza vaccinen, er bedst at give med et interval på 4 uger, i forhold til øvrige børnevacciner.

Hvis barnet er akut utilpas eller har feber, skal man vente med at få vaccineret barnet, til det igen er frisk. 

Det er vigtigt, at forberede barnet på vaccination, inden I kommer i lægehuset!

Vaccinen gives som næsespray, 1 pust i hvert næsebor. Næsesprayen ligner en lille sprøjte uden kanyle. Man kan sige til barnet, at det skal have en næsespray mod influenza. Den voksne der kommer med barnet, skal selv holde barnets hoved, mens næsesprayen gives.

Børn som ikke før er vaccineret mod influenza, skal have 2 doser med 4 ugers mellemrum.

Bivirkninger kan være tilstoppet eller løbende næse, hovedpine, feber, muskelsmerter og nedsat appetit. Risikoen for alvorlige bivirkninger, såsom allergiske reaktioner, er meget lille og på niveau med andre børnevaccinationer.

https://www.sst.dk/da/influenza/boern?fbclid=IwAR1LLqnzf3xIhwckpvhLmi17U3xkIbPNKLGnsaeA4PGwjAgf69Q0m8sbrjw

Vaccinerne tilbydes gratis til:

1) Personer, der er fyldt 65 år inden den 15. januar 2022.

2) Førtidspensionister.

3) Kronisk syge, som nævnt nedenstående, efter en lægelig vurdering.

  1. a) Personer med kroniske lungesygdomme.
  2. b) Personer med hjerte- og karsygdomme (undtaget isoleret, velreguleret forhøjet blodtryk).
  3. c) Personer med diabetes 1 eller 2 (sukkersyge).
  4. d) Personer med medfødt eller erhvervet immundefekt (til 1/3-22).
  5. e) Personer med påvirket respiration på grund af nedsat muskelkraft.
  6. f) Personer med kronisk lever- og nyresvigt.
  7. g) Personer med andre kroniske sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering medfører, at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko.

4) Personer med svær overvægt (vejledende BMI>35) efter en lægelig vurdering.

5) Personer med andre alvorlige sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering medfører, at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko.

6) Gravide i 2. og 3. trimester (til 1/3-22).

7) Personer i samme husstand som personer med medfødt eller erhvervet immundefekt (til 1/3-22).

8) Børn 2-6 år

9) Personale i sundheds- og plejesektoren, der har opgaver med pleje, omsorg og behandling af borgere, der er i særlig risiko for alvorligt forløb med influenza:

Læger Sygeplejersker, Farmaceuter, Kiropraktorer, Tandlæger, Afspændingspædagoger, Bandagister, Bioanalytikere Ergoterapeuter, Fysioterapeuter, Jordemødre, Kliniske diætister, Optometrister, Radiografer, Audiologiassistenter Farmakonomer, Fodterapeuter, Neurofysiologiassistenter, Tandklinikassistenter, Tandplejere, Tandteknikere, Beskæftigelsesvejledere, Plejere, Plejehjemsassistenter, Social- og sundhedsassistenter, Social- og sundhedshjælpere, Psykologer, Lægesekretærer, Sundhedsservicesekretærer, Portører, Paramedicinere, Ambulancebehandlere, Ambulanceførere.

Dog forventes det, at sundheds- og plejepersonale kan blive vaccineret på deres arbejdsplads. Men man har også mulighed for at blive vaccineret hos os, hvis det ikke tilbydes via arbejdspladsen.

Hvis du ikke opfylder ovenstående, og ønsker at blive vaccineret mod influenza, kan dette først ske efter 22. oktober, da den i år er forbeholdt kronisk syge. Derfor tilbyder vi ikke i år vaccination mod egenbetaling. Vi henviser til apoteker eller vaccinations-bureau.

Husk venligst dit sundhedskort.